

موزه پارس یا عمارت کلاه فرنگی عمارت هشت گوشی که فعلا موزه پارس را تشکیل می دهد یکی از بناهای عالی و زیبای کریم خان زند است .
که در وسط باغ بزرگی که در زمان خود او دو برابر باغ امروزی وسعت داشته در نهایت استحکام و ظرافت با یک نقشه بدیع و جالبی ساخته شده .
این عمارت در زمان فرمانروایی شاه زند برای پذیرایی ها و مراسم سلام های رسمی و اعیاد مورد استفاده بوده و پس از مرگش آرامگاه او را تشکیل می داد.
ولی چون متاسفانه پس از مرگ او آغا محمد خان موسس و سر دودمان سلسله قاجار با آنکه در دستگاه خود کریم خان تربیت شده بود بنا بر خبث طینت و از روی عناد و کینه ای که به او داشت جسدش را به تهران برد و در راهرو کاخ گلستان مدفون ساخت.
بنابراین از مقبره بودن این مکان اطلاعاتی در دست نبود تا در سال 1315 که اینجانب تصدی تعمیر بنا و ترمیم تزئینات و نقاشی آن عمارت را به عهده داشتم ضمن اصلاح سنگ فرش کف شاه نشین شرقی قبر ساخته شده ای پیدا شد که خالی و فقط تکه های مختصر از چرمی که جسد را در آن پیچیده بودند ( بلغار) درون آن دیده شد ضمن بررسی ها چنین استنباط گردید که این قبر بدون جسد مقبره کریم خان بوده است.
محل قبر درست زیر قفسه ای است که اینک شمشیر معروف کریم خان روی آن گذارده شده و چه بسا که سه شاه نشین دیگر آن برای قبور محارم و شاهزادگان و فامیل نزدیک او بوده است.
این مطالب برگرفته شده از کتاب شیراز شهر گل و بلبل تالیف علی سامی است ، این کتاب را از لینک زیر تهیه کنید .
-
کتاب شیراز شهر گل و بلبل تالیف علی سامی چاپ 1337محصول تخفیف خورده30,000 تومان
دیدگاهها (0)