

نارنجستان و تالار آینهکاری قوام در انتهای شرقی خیابان لطفعلیخان زند قرار گرفته و از لحاظ صنعت آینهکاری و نقاشی و کاشی کاری و گچ بری وچوبکاری و منبت سازی یکی از شاهکارهای هنری قرن نوزده میلادی هنرمندان شیراز می باشد که تمام آن تزیینات را در مدتی که بیش از پنج سال طول نکشیده ساخته و پرداخته نمودهاند. وحیف است که اهل ذوق و هنر آنجارا نه بینند.
قسمتهای جالب این اثر گرانبهای قرن گذشته شیراز عبارت از آینه های رنگین خوردی است که در قسمتهای آینهکاری بکار رفته و نقاشیهای خوش طرح و خوش رنگ سقف و بدنه دوراطاق طرفين تالار و همچنین اطاقهای فوقانی آنها می باشد، درهای اطاقها همه باچوب کارهای بسیار عالی تزیین گردیده و در قسمتهایی از اطلاق که نقاشی ندارد گچ بریهان نفیس و پرکاری دارد دو ستون تالار و سنگهای نمای حیاط دارای حجاریهای ظریف و شایان توجهی میباشد.
به شخصه از دیدن این مکان حریت زده شده ام و شاید اگر هنوز به این مکان نرفته اید حتما دست کم یک بار اینکار را انجام دهید .
فضای این نارنجستان وسیع و دل باز و با نرده های محکم و پرکاری باغچه ها از خیابان مجزا گردیده است .
در مغرب نارنجستان عمارت مجلل و زیبایی دیگری است متعلق به خانم زینت الملك قوامی که در سهم خود کمنظیر از شاهکارهای هنری قرن گذشته هنرمندان شیراز میباشد. این عمارت دارای اطاقهای چندی است که از زیباترین گچ بریها و نقاشیها مزین گردیده و یک تالار آینهکاری رو به آفتاب دارد که بسیار عالی و در آن انواع و اقسام هنر آینهکاری و نقاشی کاربندی گردیده و قرار است که با رضایت مالك آن به یک موزه تبدیل گردد. این دو بنای نفیس را خوشبختانه صاحبان آنها به نحو مطلوبی نگهداری نموده و دیدار آنرا برای علاقهمندان میسر نمودهاند.
نارنجستان و تالار آینهکاری قوام برگرفته شده از کتاب : شیراز شهر گل و بلبل تالیف علی سامی
دیدگاهها (0)