
قبل از پرداختن به “چگونه تورهای آفرود برگزار کنیم” باید بپذیریم برگزاری تورهای آفرود و طبیعتگردی بسیار متفاوت تر از تورهای فرهنگی و دیگر شاخه های آن است .
شاید به جرات بتوان گفت پیدا کردن تورلیدری که این کار را برای مدت طولانی انجام داده باشد و بتواند راهنمایی مفیدی در اختیار ما قرار دهد به تعداد انگشتان دست نباشد .
از جمله فعالان حرفه ای این صنعت می توانیم به علی اسکروچی اشاره کنیم که داوطلبانه تجربه های با ارزش خود را با همیارتورگاید به اشتراک گذاشتند تا آن را به دست تورگاید های دیگر برسانیم.

علی اسکروچی
کارشناسی ارشد معماری ، راهنمای ایرانگردیجهانگردی و مجری سفرهای ادونچر ،ایرانگردی ،طبیعتگردی ،بکرگردی و آفرود در ایران از ۱۳۸۹ تا به امروز .
شهرت علی اسکروچی در زمینه تخصصی وی بر هیچ کدوم از فعالان این صنعت پوشیده نیست و پیشنهاد می شود از صفحه اینستاگرام علی اسکروچی نیز بازدید کنید .
چگونه تورهای آفرود برگزار کنیم ؟ علی مراحل اجرا را با بیانی ساده اینطور بیان می کند .
نکات شروع تور آفرود
مراحل مجوز گرفتن که مثل همه تور های دیگه باید کارت راهنمای تور داشته باشیم اگر بخواهید در قالب تور اجراش کنید ، آژانس ( بنده ب آژانس ) باید برگزار کننده تور باشه.
بیمه مسئولیت مدنی که آژانس درقبال مسافر انجام میدهد و از همه مهمتر بندی که باید تو این قسمت در تورهای آفرودی باید رعایتش کرد این است که باید بیمه نامه شخص ثالث تک تک خودروها چک بشه که خدایی نکرده در صورت بروز هرگونه حادثه ماشینا بیمه داشته باشند .
چون که هر چهار نفر توی ماشین هستند و ماشین بیمه نامه ماشین است که در قبال آن نفرات باید پاسخگو باشه .
نکته ای که به عنوان لیدر تور آفرود باید بدانید اینکه یک سر خودروها تغییر وضعیت می دهند و موتور ماشین را از 6 سیلندر به 8 سیلندر تغییر می دهند و این از جمله تغییراتی است که بیمه پوششی در قبال آنها نمیده .
این موارد حتما باید چک شوند و حتما با خودروهایی که استاندارد هستند و معاینه فنی دارند و البته بیمه شده اند و تغییر وضعیتی که موجب باطل شدن بیمه شود ندارند سفر را انجام دهید .
نحوه سوار کردن مسافران
از همه چیز مهمتر در سفر آفرودی این هست که مسافران راحت باشند پس تصمیم بگیریم که سه تا مسافر که بدون ماشین هستند با یک راننده ماشین آفرود سفر برند .
ماشینهایی که خودشون میخوان تشریف بیارن سفر از یک سال به بالا تر رو استاندارد تعریف میکنیم چرا که باعث کمتر تلف شدن وقت سایرین بشه یعنی ماشینها به روز تر باشند که مشکل فنی کمتری رو توی مسیر داشته باشیم .
و قبل از سفر یک چک لیست سفر به مسافران ارائه میدهیم که تکتک مسافران انجام بدهند سرویس ساده مثل روغن ماشین چک کنند لنت ماشین رو چک کنند، فیلتر را چک کنند و لوازم مورد نیاز با توجه به این سفر را داشته باشم .
سفر برفی یا گلی باشه حتما زنجیر چرخ داشته باشد اگر سفر کویری است، بلت ، تسمه و بیسیم و شگل و … را داشته باشند.
حین سفر چگونه است
در حین سفر از لحظه که سفر شروع میشه دیگر نیازی نیست سفر رو در خونه آدمها شروع کنیم که بدون ماشین هستند که ترنسفر می رود و در خانه سوارش میکنه و میان می پیوندند.
اونهای که با ماشین خودشان هستند اعلام میکند به طور مثال ساعت ۱۰ اگر از شیراز خارج شید ساعت ۱۰ از تهران خارج شید ساعت ۴ بعد از ظهر شما توی مقصد است و ۴ بعد از ظهر ما همدیگرو میبینیم اینجوری به حالت جلب توجه و حرکت قطارهای در طول مسیر قطع می کنی و باعث میشه که امنیت بیشتری توی جاده داشته باشیم و هر کسی با سرعت مطمئنه خودش میاد ساعت ۴ بعد از ظهر در مقصد باشه .
معطلیمون کم میشه و هر کسی با برنامه خودش حرکت میکنه و به مقصد میرسه کار با نقش را همه بلد است و نقطه را میدهیم همه در مقصد به هم میپیوندند.
حین سفر برنامه هر روز رو مشخص میکنیم ساعت ساعت ۸ صبح صبحانه ، 9 خروج از اقامت و ۳۰ دقیقه زمان داریم تا برسیم به جایی که میخواهیم باشیم ۱۰ دقیقه زمان خریدیم و ۴۰ دقیقه بعد از ساعت ۹ خروج کردیم همه به مقصد میرسند و گشت و شروع میکنیم ماشین اول و ماشین آخر مشخص هستند و بین اون همه آدم با فاصله استاندارد حرکت میکنند .
اگر جاده خاکی ساده است با فاصله ۱۰ تا ۱۵ اگر کویر هست ۲۰ تا ۳۰ متر زمین شلی است تا ۵۰ متر فاصله میگیریم که اگر ماشین لیز خوردن حادثه ای به وجود نیاد.
این روزها چیزی که خیلی به درد میخوره شر لایو لوکیشن یا ارسال نقطه لحظهای اپلیکیشن واتساپ است که همه واتساپ دارند و همه جا اینترنت ما جوابگو هست همه ماشین ها از لحظه که حرکت میکنند از در اقامتگاه یک لوکیشن ۸ ساعته میذارن و با اون حرکت میکنند .

نکته اول لیدری که آخر مسیر هست همه رو می تونه توی نقشه چک کنه و روی مسیر پیش ببره .
نکته دوم وسایل ارتباطی مجاز مثل بیسیم های که موج مجاز هستند تهیه کنیم که توی مسیر با همدیگه در ارتباط باشیم هرگونه کمک هر چیزی که نیاز باشه
ماشین اول مسیر که اسمش هم ماشین اول است اصولا راه باز کن است .
ماشین دوم امداد ماشین اول است که تا الان دو تا ماشین میشن تیم اجرایی ماشین آخر هم ماشینی هست که همه رو حمایت می دهد و می آورد.
ماشین دوم کاربردش چی هست ؟ ماشین دوم کاربردش این است که در صورتی که ماشین اول مسیر رو اشتباه بره یا بیراهه بره توی مسیر خراب شده باشد نیاز به کمک باشه ماشین دو ماشین اول که ماشین دو اصولا مجهز تر است ماشین اول رو امداد میده مسیر و باز میکنه.
بقیه ماشینها راحت میان توی مسیر اگر که ماشینی گیر کنه از ماشین آخر به او میرسند کمکش میکند و امداد و انجام میدهند.
یک قانون هم که وجود دارد در مورد دوراهی هر ماشین و ماشین پشتش دوراهی رو تحویل بده در مورد حین مسیر هم که هر ماشینی مسئول ماشین پشت سر خودش است که اگر نیاز به امداد باشه امداد میده .
مزیت های اجرای تور آفرود
این سفر میشه سفر آفرودی تفاوتش با سفر های اتوبوسی چیه ؟ اینکه آدم ها چهار نفر چهار توی ماشین ها هستن مسیر های بی راهه رو میشه رفت مسیرهایی که اتوبوس نمیتونه بره و سرعت آدم ها برای رسیدن به سفر نظمش بیشتر هست
و از همه مهمتر برای سرویس بهداشتی ۴ نفر از یک ماشین پیاده میشن برای یک سرویس بهداشتی نه چهل نفر.
برای خرید سوپرمارکت دوتا ماشین فوقش یکجا وایمیسن ، 10 نفر برای خرید می روند نه الزاما ۴۰ نفر از این سوپرمارکت غذا بگیرند نه ۴۰ نفر از یک سیستم بهداشتی استفاده کنند و …
نکات قیمت گذاری این تور ها
وقتی که سفر میشه آفرود الزاماً برای قیمتگذاری دست گروه بسته می شود چون به ازای هر سه نفر مسافری که بدون خودرو هستند یک نفر تیم اجرایی باید بیاد که صددرصد هزینههای ماشین سوخت استهلاک خودروها را بگذاریم کنار اندازه این سه نفری که آمدن سفر آن شخص راننده هم هزینه دارد برای آژانس و مجریان برگزار کننده تور .
همه اینها دست به دست هم می دهند و قیمت یک مقدار بیشتر بشه ولی خوب . یه سری به برتری هایی داره که به نظرم بهتر کیفیت بالاتر زمان شما کمتر از بین میره در خونه آدم سوار شده و در خونه پیاده میشه و دیگه راحتی که صددرصد صندلی خودرو داره صندلی اتوبوس ندارد.
مسئولیت اجتماعی در تورهای آفرود
توی گشت های هم که جاهایی که حالا بیراهه و یا بکر هستند و از دسترس آدمها دور تر هستند با یک دنده کمک ساده ماشینا می تونن برن برگردد برسن.
حالا مسیر های بکر روستای میشه مسیرهای نیسان رو که ما با ماشین های دنده کمک دار می رویم
مسیر های کویری میشه مسیرهای بکری که الزاما با هیچ اتوبوس نمیشه به آنها رسید و با خودروهامون به آنجا می رویم و با کمال دقت از طبیعت حفاظت می کنیم
چون طبیعت آنجاییست که داریم ازش پول در میآوریم تا زمانی که تمیز باشه ما میتونیم ازش پول درآوریم.
ترجیح میدهد به جای اینکه ما پنج سال از آن طبیعت پول دربیاوریم ۵۰ سال دیگه نسل بعدی هم بتونن بگن ما از همین طبیعت مراقبت میکنیم و پول در می آوریم .

سوالاتی که در قسمت کامنت پرسیده می شود با علی اسکروچی در میان گذاشته شده و مطلب فوق را تکمیل می کند .
با تشکر فراوان از علی اسکروچی که داوطلبانه اطلاعات را در اختیار همیارتورگاید قرار می دهد .
دیدگاهها (0)